Ice Records

I samband med släppet av hennes nya LP, Ice Records, kommer artisten och forskaren Susan Schuppli att hålla i ett livelyssningsevenemang på Havremagasinet Länskonsthall.

Gästerna är välkomna att uppleva och lyssna på en sonisk utforskning av klimatdata som fångats i inlandsisar och glaciärer. Ice Records är samlat material från Susans möten med forskare, ekologer, aktivister, samhällen och folksångare. Från fältinspelningar tagna på olika glaciärplatser av forskare i Kanada, Svalbard, Norge och Indien, till en Ladakhi-folksång om berg, floder och bäckar, tar dessa spår lyssnarna in i isens ljudvärldar.
 
Det kommer att serveras kalla drinkar under eventet.
 
Om konstnären
 
Susan Schuppli är en forskare och konstnär baserad i Storbritannien vars arbete undersöker materiella bevis från krig och konflikter till miljökatastrofer och klimatförändringar. Hon har publicerat brett inom media och politik och är författare till boken Material Witness, som publicerades av MIT Press.
 
Ice Records av Susan Schuppli är en vinyl-LP i begränsad upplaga beställd och producerad av BEK och tryckt på Nordsø Records i Köpenhamn, Danmark. Tack till Peter Voss-Knude för värdefull input i processen.